• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Profesör Doktor Dursun: Gazze'deki katliamların gündemden düşmemesi için herkes sesini yükseltmeli

21 Aralık 2024, Cumartesi 11:14
21 Aralık 2024, Cumartesi 11:14
Profesör Doktor Dursun: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Gazze'deki katliamların ve zulmün dünyadaki tüm vicdanlı insanlar tarafından sürekli gündemde tutulması gerektiğini belirterek, "Bu katliamlara karşı durmak, sadece Müslüman olmakl

Gazze'deki siyonist rejimin gerçekleştirdiği katliamların, sadece bölgedeki Müslümanlar için değil, tüm insanlık için bir utanç kaynağı olduğuna dikkat çeken Dursun, bu zulmün dünya gündeminden düşmemesi gerektiğini söyledi.

Bu katliamlarla mücadelede en etkili yöntemlerden birinin de boykot olduğuna dikkat çeken Dursun, boykotun diri tutulup yaygınlaştırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze halkının direnişi ve izzetini tarihsel şahsiyetlerden aldığını belirten Dursun, "Gazze bir mekteptir. Gazze ehli izzet ehlidir. Gazze ehli bu izzeti İslam'dan alır. Gazze ehli bu izzeti adaletin güneşi ve aynı zamanda Kudüs'ün ilk Fatihi Hazreti Ömer'den alır. Gazze ehli izzetini, 'dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarıyla savaşamazlar' diyen Şarkın sultanı ve 88 yıllık Haçlı işgalini ortadan kaldıran Selahaddin'i Eyyubi'den alır. Gazze ehli izzetini, İslam'ı anlatırken 'İslam kal dini değil hal dinidir' diyen Gazzeli İmamı Şafii'den alır. Gazze ehli izzetini, 'yakında büyük ölümlerimizi göreceksiniz ama bütün insanlık şuna şahit olacak ki direndik, kaçmadık ve ileriye atıldık' diyen Şeyh Ahmet Yasin'den alır. Gazze ehli izzetini, Suriye'de Fransızlara karşı, Libya'da İtalyanlara karşı ve Filistin'de İngilizlere karşı cihat eden ve aynı zamanda bir nesil yetiştiren Kassam Tugaylarının da hocası olan büyük mücahit İzzettin El Kassam'dan alır." dedi.

"Katliamlara karşı çıkmak için insan olmak yeterli"

Gazze'deki direnişin ve Kudüs'ün özgürlüğünün yakın zamanda kazanılacağına olan inancını yineleyen Dursun, "Her gün siyonist rejim, katliamcı Netanyahu ilk günden bugüne kadar 15 ayı aşkın bir süredir katliamlar yapıyor. Bu katliamlara karşı çıkmak için Müslüman olmak da gerekmiyor. İnsan olmak yeterlidir. Bu katliamlara karşı insanların, hele hele Müslümanların mutlaka bunu diri tutmaları, bunu protesto etmeleri, bunu insanlara duyurması ve aynı zamanda israile destek olan ne kadar siyonist şirket varsa bunları boykot etmek ve İslami, imani görevimizi yerine getirmek durumundayız. Aksi halde Gazze, siyonistlerin işgali altında daha fazla sessiz kalması insanlık için onur kırıcıdır. Bu onuru muhafaza etmemiz lazım. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Allah'ın izniyle İran'daki Müslümanların zaferi gibi yakın bir zamanda Kudüs'te, Gazze'de zafer göreceğiz." diye konuştu.

"Onların maddi damarlarını kesmek, boykotu diri tutmak çok önemli"

Siyonist rejimin en zayıf olduğu noktanın maddiyat olduğunu vurgulayan Dusun, şöyle devam etti:

"Bu siyonistlerin en fazla zayıf oldukları nokta maddi noktadır. Onların maddiyatını kısmak, bütün ürünlerini boykot etmek ve bu şuuru aşılamak durumundayız. Zira bu bizim temel bir görevimizdir. Yanı başımızdaki kardeşlerimize yapılan zulümlere karşı bir tavır koymak, bunu diri tutmak ve bütün mallarını boykot etmek ve bunu sürekli de yaymak durumundayız. Aksi halde görevimizi yapmamış oluruz. Çünkü Yahudilerin en zayıf noktaları maddiyattır. O bakımdan onların maddi damarlarını kesmek, boykotları diri tutmak ve yaygınlaştırmak son derece önemlidir." (İLKHA)

Çevre koruma harcamaları 441 milyar TL’yi aştı

ABD hükümeti, helikopter-uçak çarpışmasında sorumluluğu kabul etti

AIPA’dan Türkiye’de yapay zekânın toplumsal etkilerine odaklanan kapsamlı araştırma

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi alıkoydu

İletişim Başkanı Duran, bütçe görüşmelerine katıldı

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Wilson hastalığında nakil başarısı

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıda

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’da yürüyüş düzenleyecek

Doğanın siyah incisi kara leylek foto kapanla görüntülendi

Medeniyet İlkokulu’nda Okur-Yazar Buluşması

Yeni kurulacak şirketler için ETDS zorunlu olacak

Kamboçya'da sınır çatışmalarında sivil ölü sayısı 18'e yükseldi

Kısa vadeli dış borç stoku ekimde 165,7 milyar dolara geriledi

Çocukları intihar eden ailelerden Meta’ya dava: Cinsel şantaj tehlikesini bilerek görmezden geldi

Mardin’de park halindeki otomobil alev aldı

“Enerjinin Yıldızları Projesi”ne TİSK’ten ödül

Elektrik ve doğal gaz yardımı başladı

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Kudüs'te demografik sürgün planı: Filistinliler evlerinden zorla çıkarılıyor

Köylülerden usulsüz arazi satışı iddiası: 70 yıllık tarlalarımız başkalarına verildi

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa 1 milyon TL’lik destek çağrısı

Bitki çayları doğru tüketilmediğinde faydadan çok zarar verebilir

Bakan Memişoğlu: Türkiye’de şu anda 8 bin 300 aile sağlığı merkezimiz var

Şanlıurfa’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kurtlar sürüye saldırdı: 70 koyun telef oldu

ChatGPT’ye yeni görsel üretim modeli ve “Images” sekmesi eklendi

Gözler bugünkü asgari ücret komisyonunda

Alman Parlamentosu, siyonist rejimle "Hitz" anlaşmasını büyüttü: Silah pazarlığı 6,7 milyar doları aştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çevre koruma harcamaları 441 milyar TL’yi aştı

ABD hükümeti, helikopter-uçak çarpışmasında sorumluluğu kabul etti

AIPA’dan Türkiye’de yapay zekânın toplumsal etkilerine odaklanan kapsamlı araştırma

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi alıkoydu

İletişim Başkanı Duran, bütçe görüşmelerine katıldı

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Wilson hastalığında nakil başarısı